Cabrianes

El Centru


Es va construir entre el 1954 i el 1955 en uns terrenys cedits per Antònia Soler (propietària del Mas Vidal) i el material necessari es va aconseguir mitjançant donatius de la resta de propietaris del poble. La gent del poble que no havia col·laborat econòmicament exercí de ma d’obra.


Malgrat es va construir per fer cinema i teatre el Centre Parroquial va passar a ser un espai polivalent que s’utilitzava per tot tipus d’actes: recitals, teatre, festes populars, conferències, reunions…


El 1998, i a causa de les obres d’urbanització dels carrers Gavarresa i Urbanització Soldevila, el Centre s’esquerda i s’ha de tancar. Per les festes de Nadal del 1997 s’hi van fer els últims actes, la representació del Cau la nit del 24 i els pastorets.


Entre els anys 1998 i 2003, Joan Ollé, actual rector de Cabrianes, fa de mitjancer entre el Bisbat i l’Ajuntament perquè arribin a un acord per tal de poder tornar a disposar d’un nova sala per poder-hi fer les activitats del poble. Les negociacions s’allarguen molt i són dures, perquè no es trobava un punt d’entesa. Finalment s’assoleix l’acord. L’Ajuntament de Sallent troba el finançament per iniciar les obres per a la restitució del Centru, del qual Cabrianes ja disposava.


El 8 de juliol del 2003 ensorren el vell edifici i per fi s’inicia la construcció del nou Centru. El que no sabíem era que costaria tant acabar-lo. Cinc anys per ensorrar-lo i cinc anys per construir-lo.


Finalment, el dia 21 de setembre del 2008, s’ inaugura el nou edifici.


Contacte